26 July 2010

MillatFacebook!

Assalamualaikum,
Halo...wah..ni pengumuman..kepada semua muslimin dan muslimah diserata pelusuk dunia...dan yng ngah membaca blog ku ini..aku nk mencaritakan..adalah beberapa bulan yang lepas, tengah-tengah melayan google..pastu bukak itu..bukak ini..last skali bukak la facebook..adalah rakan baik ku ini yang juga satu sekolah dari tadika aku dulu..telah tagkan satu laman sosial yang baru pada wall aku..so masa memula tue..laman nie ngah update server...yang hendak aku ceritakn ni adalah tentang laman sosial baru nie..adalah..laman nie terbuka kepada orang islam kita..yang lagi besh tu..laman nie pulak dicipta oleh orang islam kita jugak..so..kepada yang rasa dirinya islam tue..buat la satu accaunt kat laman sosial nie..bukan nk promote..kitakan ngah mogok pasal kekejaman Israel-Zionis nie..so..yang korang mana tak tahu tue..yang korang duk slalu bukak facebook tu tiap2 hari..tiap2 masa..tu korang secara tak langsung korang menderma tabung israel..xkan la bukak facebook boleh..laman nie untuk satu account lagi x boleh..sbb apa aku berkata begitu..walau free mana pun korang duk kat coofee beans tue ker..mamak stall ker..internet yg dorg bayar pun atau pun yang korang bayar kat celcom ker..maxis broadband ker..digi broadband ker..Tmnet broadband ker..semua tu..x silap aku, aku ada terbaca satu buku ekonomi jalur lebar satu waktu dulu..yang mana setiap laman yang berbayar (W3=www @ .com) diaorg kena kan cukai kepada mana-mana negara termasuk negara kita la yang duk sibuk jalur lebar skrng nie iaitu kepada Suruhanjaya Komunikasi Malaysia(SKM)..yang mana...cukai tu 5-10% adalah untuk kaum jahananm nie(israella..saper lagi)..
x rasa macam kita nie ada duk dekat2 bau neraka tak secara x langsung kita duk sokong diorg secara senyap2..tp aper nk buat..kita cuma manusia biasa..yang mampu kita buat..yang x baik kita cegah tau jauhi..tp paper pun..kepada kawan2 yang teringin menyertai kami di http://www.millatfacebook.com/ @ korang nk jumpa aku sebagai sahabat islam..add la ttp://www.millatfacebook.com/mohd_rashidi_isa/ ..jgn segan2..hehe..

21 July 2010

Kelas Bahasa!!!

Ramai yang tak tau sebenarnya..bila aku wat reserch tentang penggunaan blog nie..ramai yang masih samar2 tentang dunia blogging nie..walhal kita patut sedar akan kepelbagai-gunaan bloger nie..Kenapa aku berkat begitu..ye la..kalo bab kecoh2 kat laman sosial tu..memang la kita ni teror bab komen-komen n kutuk mengutuk nie kan..tp aku nk kongsi sket la..kenapa kita perlu ada blog sendiri..bagi aku..blog nie leh cipta pelbagai variasi yang korang boleh hidupkan..contohnyer korang leh buat duit melalui laman bloger nie sambil korang attachkan sekali address cth facebook korg ker untuk diorg kenal saper yang diorg berurusniaga..pastu selain tue..korang leh buat laman peribadi sendiri contoh cerita yang korang x dpt nk buat panjang2 dlm komen kat facebook korang 2 kan..korang buat la kat sini..leh becerita panjang2..5-10page pun xper..pastu korang kalo nk belajar atau kongsikan sama teman-teman pun lagi bagus..ilmu nie kalo kita kongsikan bersama dan memberi manfaat pada kita dan orang lain kan bagus..contoh macam laman nie http://on-english.blogspot.com/...korang try la bukak..aku x berapa pandai bahasa omputih nie dan tu pasal la aku ajak korang skali yang rasa diri tue dah pandai membukit nk bukak pun alhamdulillah dan kalo x bukak pun xper..tp kalo boleh jadikan la diri kita nie sekerdil2 manusia yang tidak punya apa-apa n selalu rasa yang ilmu tu x cukup2..yer la dulu aku belajar cikgu aku ckap nk belajar n dapatkan ilmu biar samapai ke negara cina...tu cikgu aku ckp la..sekurang2..kalo kita dah terlepas pembelajaran masa kat sekolah tue ker..kat kolej tue ker..kat sini masih ada untuk kita manfaatkan bersama..jagan asyik bersembang di laman sosial saja sampai lupa untuk berlajar..betul x..selamat membloging..!!! cayok..!!!



kat bawah nie aku ada attachkan skali laman forumkot..yang ada kongsi nk belajar bahasa jepun..sesaper berminat click jer..
http://www.sepaku.net/sepaku-pendidikan/12541-mari-belajar-bahasa-jepun.html

06 July 2010

Im Backkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!...but...

Nampaknyer..tahun nie..tahun kesian utuk aku..pada 24hb June 2010, jatuhnyer ari khamis..watu petang la gitu..aku selamat menjalankan pembedahan yg agak serius..hm..kali nie..aku x tau la berapa lama aku kena dukkat umah..x kejer2 dari awal tahun nie sampai la sekarang..keadaanaku yg semakin meruncing akibat penyakit bosan yang aku alami ini dirumah menyebabkan aku jadi mengong untuk kesekian kali nya apa bila di operate kat bahagian punggung kiri aku untukmengabil sample tulang untuk dicantumkan dengan tulang peha aku yg hancur ari tue..apo la nasib pakcik nie..ponat dah kena belah sana sini..dah second-hand dah badan aku nie doktor2 kat sepital tu buat..kalo lagi skali wat pembedahan..maunyer aku jadi "BIONIK" nanti..

Buat pemandu dan pembonceng di luar sana..diharap gunakan lah jalan raya dengan berhemah..jangan la menggunakan jalan raya ikot suke hati mak tiri belah ketua kampung korang..tengok aku nie..x pasal2 aku yg salah seorg jadi mangsa keadaan..tp nk wat macm mana..dah nasib aku begini..sapo la nk kat den nie kalo begini keadaan ku..hm..

Gambo..? ish..xk ler aku upload..muntah darah masing2 tgok jap lagi..hahaha..biar la gambo tu untuk simpanan peribadi..walau bagaimana pun..kali ini..aku lagi sekali kena menjalankan aktiviti ku dengan lebih terancang dan berdisiplin dari segi kesihatan, pemakanan dan lain2 dgn lebih effisyen lagi..kalo x..bila la nk baik kaki aku nie..segala mak lembu..n mak kambing aku aku perah susunyer bg mendapatkan khasiat kalsium yg tggi untuk membentuk kesihatan tulang ku ini..bagi aku sihat seperti sedia kala..sbb aku dah bosan..aku nk keje..nk gak mencari ehem2..nk gak kawin..(eii..gatalnyer mamat nie..)..nk gak punyai kegidupan yg baik seperti dulu..malah lebih baik dari segi ekonomi..huhuhu..amin...