26 October 2010

Filem Cuti-Cuti Cinta..



Cuti-Cuti Cinta




Salam...hmm..lama gak aku diam kat blog nie..bukan aper..bz sket kot melayan benda yg perlu atau lebih penting..so..baru la minggu nie duk nk cit-cat kat sini..baru la kemarin nk duk publish post nie..tp x dpt2..sbb duk menunggu sesuatu..tu yg jadi malas..(padahal xder kejer pun..huhu..)


Bila dah beberapa minggu x post..n ada la kejer sket yg selalu membatutkan aku dari nk tgok + nk isi kan post yg lama x terisi nie..baru la mggu ni aku dapat releks sket..tp disebabkan ari ahad yang lepas aku duk nk ambil baju yg adik aku tempah (yang agak lama gak la..) baru siap..aku pergi la ambil..sambil menguruskan beberapa urusan sedikit ngan kawan aku..En Yemm..tq kerana menyiapkkan baju tue yerk..kalo x..kering poket nie..dan disebabkan ada kelapangan yg x berapa bnyk masa petang tue..dah hantar baju..terus jer aku gie rumah kawan baik aku..dan disebabkan dia pun ngah x buat aper..aku ajak jalan..duk jalan2..maka tersembul idea nk layan movie..tp citer aper..? 


Last2..pilih la citer melayu dari arahan Ahmad Idham Cuti-Cuti cinta..


jalan ceritanya mengisah seorg anak org kaya yg dilakon oleh Nora Danish dan jejaka pekerja hotel iaitu Farid Kamil (hero malaya aku duk suka tgok lakonan dia skrg..sylo kekadang ayat dia..mcm playboy gak kekadang tue..patut la belakon dalam citer lagenda anak setan..eh budah setan..)..yg kecewa dgn tunangnya (Zed Zaidi) dtg bercuti di tempat kerja Farid Kamil..nk jadi cerita..time duk kat hotel tuela dia jatuh cinta ngan farid kamil..


bagi aku la..kalo nk rate kan filem nie la..ranting dia duk 2 bintang la kot..membazir jer modal duk wat citer mcm nie..baik wat drama ker..x ler rugi..tp..kalo duk layan2..leh la..aku pun sebab xder cerita yg aku nk tengok sgt..


so..sesaper yang rasa kecewa ngan cita pergi la bercuti..mana tahu dpat pakwe yang hensem time tue..mcm durian runtuh..hilang sorang..jumpa sorang..yer x..dan yang lelaki pun leh la..kalo nk cuba nasib..huhuhu..