03 October 2011

Part-2 : Oh..my Bz Week..

...bersambung dari episod yang lepas..

hm..apanyer post la aku buat nie..ni dah terjebak ngan cik tunang la nie..ada part 1, part 2...hm..k..
lepas aku sampai jer ipoh..

10.25pg - Sesampai jer kat station keretapi IPOH..ada plak seorang awek nie sengih2 kat aku..ingatkan nak jual mahal..tapi takot ngajuk..so aku pun membalas senyuman padanya..heheh..^^..sape lagi..cik tunang kesayangku la..wawawa..jgn jeles..


10.45pg - Lepas je cik tunang menjemput aku..dah kena drive plak..cik tunang x cian pun ngan En. Tunang dia nie..(hehe..x la..gurau jer..jgn marah ek..)..so dengan pujukkan cik tunang sambil nak melalui Premis Pusat Jualan Kereta Produa..lalu kami melencong jap ke kedai tersebut..Park keta pastu masuk ke dlm..dalam kedai keta la..


11.00pg - Haha..hati kembali bebunga apabila test drive kereta idaman jap tadi..so..kira2 nak gak ambik Myvi SE 1.5..sebab dari awal tahun lagi aku dah duk tunggu..kalo ambik 1.3..erm..x berbaloi..sbb harga 1.3 = 1.5..so..korang pikir..?


11.10pg - Sampai di rumah cik tunang..bersalam ngan bakal Abah Mertua-ku..n lepak jap..penat tu..sampai2 dah melencong dulu..hehe..tp x lama..pastu aku pergi Homestay nak check-in..menginap kat sana..sebab aku datang sini ada beberapa tujuan..so kena la menginap beberapa hari kat sini..


11.30pg - Pas dapat kunci bilik..terus jer aku lepak2kat bilik..rehat..hilangkan penat jap..kat luar sangat la panas..so rehat menanti waktu sembahyang Jumaat..


14.15ptg - Selesai Solat Jumaat.


15.00ptg - Aku ambik cik tunang ngan keta yang di PINJAM kan kepada aku..nak jalan2 kat bandaraya IPOH jap..tp sebelum tu duk mengukur panjang x lebar bilik n ruang tamu rumah dia..last..kitorg kuar..tu pun selepas minta izin nagn Abahnya..hee..(Abah say : Jangan balik lewat sangat..)


15.30ptg - Berjalan di JJ Ipoh, minum kat KFC+makan chezy Wedgedes(betul ker aku type)..+ ushar barang kamera n terangkat satu kamera kompak..tp bukan aku yang punya..tp untuk Mak cik tunang-ku..




sebenarnya petang tu kitorang Plan nak gi kedai butik pengantin..tp Cik tunang buat Appointment ngan butik tu kul 5.30-6.00ptg mcm tu la..so..


17.30ptg - pas solat asar kat shopping mall, terus gerak ke Zahar Butik...


ha..ni la..planner yang kitorg ambik..aku suka style dia..tp nasib jauh..kalo ada cawangan KL..aku nak ambik dia gak..hehe..


18.00ptg - kitorg sampai ke butik..n bincang punya bincang...blalalalala...


ha..ni la wedding planner kitorang..En. Zaid..kelas ko jah..(haha..iklan rebina jap..keke..)

19.15ptg - bla..bla..bla..aku x bnyk sgt idea..tp cik tunang..dia yang susun n plan..sbb dia yang nak meletup sana..meletup sini masa kawin nanti..aku ikot kan jer..yer la..kawen sekali jer..(yer kew..heee..) & kitorg gerak balik.


19.45ptg - waktu dah nak malam..tp aku singah beli makan..beli char kuew tiaw n diikuti oleh cik tunang yang mengidam gak..dia Dua bungkus..aku 1+1 bungkus..n balik..aku smyg..n boom..bangun balik smyg..aku boom balik..penat...haha..beshnyer dpat bantal..


bersambung lagi..


p/s : next entry : Kursus kawin (masih lagi dalam entry : Oh..my Bz Week.. tp part:3)

2 comments: