08 October 2011

Part-3 : Oh..my Bz Week..(Kursus Kahwin la pulak..)

Sabtu, 24hb September 2011..

Aku bangun subuh seperti biasa..bersiap solat subuh dan bersiap nak hadiri kursus perkahwinan di Hasani Management cawangan IPOH..korang mesti nak tahu kan kenapa aku hadiri kursus kat sini..walhal..kat KL nun..bersepah tempat kursus pra-perkahwinan yang diadakan setiap minggu..bukan x leh nak ambik..tp..biasa la..masyarakat kita sekarang nie..nak pupuk hati kasih saying..nak jalan2..bersama2..nak shopping2 sama2..nak wat apa pun bersama..so aku pun x terkecuali nak merasakan pengalaman pergi kursus kahwin yang ke-2 kali..huh..? Ke-2? Kenapa plak aku nie pergi kali yang ke-2..dulu x lulus ker..? dulu dah pernah kahwin ker..? x..semua tu bukan sama sekali ngan apa yang korang sedang fikirkan..dulu aku pernah hadiri satu kursus yang sama..tetapi aku attend 1hari jer..sebab..hari yang ke-2 aku emergency sgt2..sbb..xperlu aku ceritakan..dan sbb emergency tu la aku x dpt sijil aku..tp tu dah dekat dua tahun lebih..n pergi pun sesaja..sebab memember la cakap..nak dibuat seminggu la kursus tu nanti..so aku pun kelam-kabut la gak..yer la..korang sendiri pun xnkkan nak hadiri kursus sampai seminggu..

Erm..k, pagi tu aku datang umah cik tunang..n jemput beliau untuk hadiri kursus tu bersama..tapi disebabkan awal sangat..dalam kul 7pg cenggitu la..aku gie brek-1st dulu..lapo..haha..n pastu baru kitorg gerak pergi attend kursus..Sampai kat hasani..plak..mcm2 la dlm perut nie..nak terbuang la plak..adus..mana nak cari toilet..nasib ada..tp x la berapa selesa macam kat KLCC yerk..jamban kampong pun elok lagi..tp nak wat mcm mana..darurat..hentam jer la..janji puas..haha..bila selesai..proses mendaftar kedatangan untuk sesiapa yang hadiri kursus tersebut..bila tang turn aku ngan cik tuning..Cik tuning pulak buat spoil..aku x tau paper..sebab..resit dia yang pegang..tp nasib dapat masuk kursus tue..wahh..lega..tp aku idak ler marah ngan cik tuning..benda kecik..lagi pun nama kitorang dah ada dlm list..so dia x bagi..aku nak duit yuran tu balik..banyak cantik..haha..



Dalam Kelas : Masuk jer bilik “Darjah” (wah..ayat..mcm budak sekolah pakai..bilik darjah ko..wahaha..)so..dalam sana amat la sejuk..dah la x bawak sweater..n kelas bermula lepas isi boring ntah apa kejadahnya..dlm kul 8.30pg la..aku risau gak..sebab dulu attend x abis..pas tue datang ngan cik tuning pulak tue..kalo x lulus ujian nie..malu aku..bakal Abah mertua pun reject macam nie..haha..tp..aku buat2 cool..ingatkan aku jer mengelabah risau lulus ker idak..rupenya cik tuning pun sama..wahahaha..Dihari pertama bagi aku tak la terlalu boring..Ustaz yang mengajar pun sporting, ada lawak dalam bercerita sambil menyampaikan tajuk yang dibawa..aku suka..dulu aku pergi x macam nie..agak boring..so bila dah masuk belah petang sket..kepala fikir nak belah jer plak..padahal nawaitu mmg untuk kursus..semua mcm tue..pikir nak balik jer..biasa la..dulu masa belajar pun cengitu gak..haha..lebih kurang kul 6ptg lebih aku ngan cik tunang balik..malam tu aku kat bilik agak boring la jugak..tp rasa penat la gak satu hari duk kat dalam air-cond..pastu kat bilik plak pasang air-cond jgk..tp aku tutup..sbb rasa mcm nak selesema jer..risau punya pasal..baca la sket buku yang dia bagi..tp kejap je..pastu ngantuk..kol cik tunang nak say Gud Nite..hehe..romantik x..lalalala..

Bersambung..

2 comments: